animációs rendező - illusztrátor - művészeti oktató

Nyulász Melinda

Illusztrációk

2019. március 16. - szabonyulaszmelinda
VERONAKI zenekar - Rénboci csalogató videoklip
Látványtervek készülés közben és készen. De jó volt dolgozni rajta. ❤️
GONDOLD ÚJRA, ALKOSS MÁSKÉPP!
Tananyagba építhető kreatív ötlettár

Megjelent a Kálvin Kiadó gondozásában a Gondold újra, alkoss másképp! című könyvem, amire nagyon-nagyon büszke vagyok! ❤
Hosszú ideje dolgozunk kis csapatunkkal azon, hogy a könyv elnyerje mostani formáját és szerkezetét, megjelenése előtt pedig több iskolában teszteltük, hogy megszerzett tapasztalatainkat is beépítsük.
A könyv több éves oktatói munkámat felölelő, vizuális neveléshez kapcsolódó kreatív ötlettár, melyben mintafoglalkozások találhatóak 5 kategóriára bontva.
Az egyszerűen kivitelezhetőektől, a rajzolásra és festésre épülő kétdimenziós, majd a háromdimenziós és a filmes feladatokon át az igazán összetett, komplex előkészítést és megvalósítást igénylő tanulási alkalmakig.
Nagyon hálás vagyok Pompor Zoltánnak hogy annak idején megkeresett a könyv ötletével, és elindította az útján. Nagyon hálás vagyok Farkas Juditnak, hogy az első pillanattól az utolsóig gondozta, formálta a könyvet, és ugyan úgy a sajátjának érezte, mint én magam! És nagyon hálás vagyok Horváth Évi barátnőmnek, aki gyönyörű és egyben jól átlátható formába öntötte közös alkotásunkat.
Kis büszkeségünk ott lesz majd a Könyvhéten is! ❤

 

A FÖLD MESÉI 

 Ez a könyv a harmadik, s egyben utolsó része az Aesopus mesékből tematikusan válogatott sorozatunknak. Talán épp emiatt, fontos volt nekem, hogy ez a kötet különösen jól sikerüljön. Szerettem dolgozni rajta, igazi meditációs élmény volt. ❤️

 

A VÍZ MESÉI
Tematikus válogatás Aesopus meséiből

A VÍZ MESÉI című könyvem, az egyik legkedvesebb munkám. Szerettem dolgozni rajta, kitalálni a jeleneteket, alámerülni a halakkal, megélni a különböző víz minőségeket. Festett és rajzolt, gazdagon illusztrált könyv, Aesopus tanulságos történeteivel. A könyvben 12 mese található, valamint az egyik mese animációs filmként is megnézhető, (a könyvben található qr kód segítségével,) amit a csodás Kútvölgyi Erzsébet mesél el.

vizmese_latvanyterv_01.jpg

vizmese_latvanyterv_03.jpg

Nyomdában egy újabb illusztrációs munkám

A ÉG MESÉI
Tematikus válogatás Aesopus meséiből

 

 

Bajkeverő mesék
Megjelent a "Bajkeverő mesék" mesekönyv sorozatom első része. 

Tartalom:
A mezei állatok mindennapjai egyszerűen és gondtalanul telnek, ám egy napon megváltozik minden.
Arti és Mia tűnik fel a dombok között, hogy birtokba vegyék új otthonukat, a mező közepén üresen álló házat. Az új otthon megteremtése azonban komoly nehézségekbe ütközik, főleg az állatok játékos kedvének köszönhetően.
Ráadásul valaki mindig láb alatt van...Az első részében megismerkedünk a szereplőkkel, valamint megtörténik az első összetűzés, a régi és az
új lakók között. A sorozat többi része a szereplők közötti konfliktusokat és azok feloldását mutatja be egy-egy humoros történeten keresztül.

 

Kapható:
itt:
https://www.libri.hu/konyv/szabo-nyulasz_melinda.valaki-mindig-lab-alatt-van.html?fbclid=IwAR0srrz_I7E_Wc1ewE6cCmvhAzaOX8Wxz-tvQUc3vrC4_J3hPVq025shXpY

és itt:

ttps://www.katicakonyv.hu/valaki-mindig-lab-alatt-van?fbclid=IwAR0kWiVcka2l8gWT1Ma4oV7ylfRX-wuDXnX6q6uxAVmBkwt4C-EnFu2M-Ok

 

Ház a mezőn
animációs rövidfilm - és könyv sorozat terv

Elkészültek az egyik film és könyv sorozatom látványtervei. Most jöhet a történet kidolgozása, a forgatókönyv rajzolás, az animációs tesztek készítése.... Sok apró munkafázis, ami kevésbé látványos, de fontos állomás, mire eljut a terv a megvalósításig.

 

Reklámfilmhez készített vonalas grafikai látványtervek 

vonalas_01.jpg

vonalas_02.jpg

vonalas_03.jpg

 

Forgatókönyv és látványterv részletek a filmjeimből.

forgatokonyv_latvanyterv_04.jpg

forgatokonyv_latvanyterv_01.jpg

forgatokonyv_latvanyterv_02.jpg

forgatokonyv_latvanyterv_03.jpg

 _____________________________________  .  ____________________________________

 Látványtervek
Prakter Mariann képzőművész "Moszkvatéridő" filmtervéhez

praktermariann_moszkva_ter_0102.jpg

praktermariann_moszkva_ter_07.jpg

 

Megszületett egy mesekönyv...

Pont egy éve fogtam bele egy festett technikával készített mesekönyv illusztrálásába. Kezdeti szakaszában kis méretű mesekönyvnek indult 8-10 illusztrációval. Mostanra elnyerte végleges formáját, 30 dupla oldalas nagy méretű illusztrációval bővülve. 

Animációs klipek vizuális világa

Összesen 10 animációs klipet készítettem a Veronaki zenekar - Mosó Masa mosodája - című lemezük dalaihoz. A klipek teljes vizuális világát én terveztem, rendeztem és animáltam. A közös, inspiráló alkotás élményét a Veronaki zenekarnak, a lehetőséget pedig a Universal Music Hungary lemezkiadónak köszönhetem. Megfeszített munka volt, ugyanakkor inspiráló időszak. Most egy kicsit hiányzik is.

 

________________________________  .  ________________________________

 "Mesekönyvünk"
...mert hogy így hívjuk egymás között az írókkal, Pannonhegyi Katalinnal, Szabó Misivel,
valamint Fodor Ildikóval, aki nagy szerencsénkre elvállalta a könyvünk mentorálását. A könyv illusztrációinak születése még folyamatban van, mivel az első próbanyomat elkészítése után, az írókkal és Ildikóval közösen döntöttünk úgy, hogy 24 új dupla oldalas illusztrációval bővítjük a könyvet. Terveink szerint nyárra áll össze a végleges változat, ekkor újabb próbanyomatot készítünk majd. Ezekből láthattok most néhány részletet, amit a galériára kattintva megnézhettek.

________________________________  .  ________________________________

Figuratervek
(Az egyik legkedvesebb megrendelőm, Motionblurstudios részére készültek.)

_______________________________  .  _____________________________

Egy alapformára tervezett karakterek,
melyek csupán a kiegészítők (ruha, haj, szemüveg, tárgyak) változtatásával alakulnak más-más karakterré.

ezaminimum_figurak1_1.jpg

 _____________________________________  .  ____________________________________

Méhecske karakter tervek
(megrendelő: Motionblurstudios)

mehecske_karakter_tervek.jpg

 _____________________________________  .  ____________________________________

 

 

süti beállítások módosítása